Πολιτική

Στ. Καλαφάτης: Δεν υπάρχει καμιά απαγόρευση συναθροίσεων – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος

Στις αντιδράσεις επί του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης. 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος και κάνει αντιπολίτευση με τσιτάτα”, είπε χαρακτιστικά και συνέχισε λέγοντας πως “Δεν έχει επιχειρήματα και παραπλανά τον κόσμο μιλώντας για δήθεν απαγόρευση άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος των συναθροίσεων. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση του συνέρχεσθαι και της διαμαρτυρίας”. 

Και πρόσθεσε “οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολλών». Το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και με νομολογιακές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων και πρόσθεσε: «Αυτό που επιχειρεί -και θα κάνει- η κυβέρνηση είναι να διευκολύνει την άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων που έχουν οι πολίτες σε μια ευνομούμενη Πολιτεία και ένα Κράτος Δικαίου. Να νιώθει ο καθένας ασφαλής, αλλά και να διαμαρτύρεται εφόσον πιστεύει ότι θίγεται κάποιο δικαίωμά του”.

Ενδεχόμενο καταχρηστικής εφαρμογής

Για το ενδεχόμενο καταχρηστικής εφαρμογής προβλέψεων του νομοσχεδίου, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Υπάρχει ένας οργανωτής από τη μια πλευρά και ένας διαμεσολαβητής από την πλευρά της αστυνομίας για να καθορίζουν τις λεπτομέρειες και να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός.

Για τις εργασίες στο Ελληνικό

Αναφερόμενος στην έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για επικοινωνία την ίδια στιγμή που γίνονται έργα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, κινδυνολογεί και καταστροφολογεί. Έχει ένδεια επιχειρημάτων, βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο και ενσυνείδητα παραπλανά τον ελληνικό λαό διότι νιώθει ότι το έργο που γίνεται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα έρχεται σε αντίθεση με το δικό του αφήγημα.

Για το πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι

Όσον αφορά στο νέο πολεοδομικό σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το Μάτι ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι τα χωροταξικά ζητήματα αφορούν σε πολιτικές βελτιώσεις από διαφορετικές κυβερνήσεις. Το σημειώνω, διότι δικοί μου νόμοι πήραν πάνω από δέκα παρατάσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς διότι είχαν κριθεί συνταγματικοί και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αλλά και γιατί είχαν θετικό αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει μια θλιβερή σύνδεση της καταστροφής που έγινε στο Μάτι με τα χωροταξικά. Το Μάτι στοιχειώνει την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε πως δεν γνώριζε ενώ είχε πληροφόρηση εκείνη τη στιγμή. Κανείς δεν θα ξεχάσει τη φιέστα που στήθηκε πάνω στις στάχτες και τις σορούς ανθρώπων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa