Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών υπαλλήλων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διαμαρτυρηθούν για τις άσχημες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση κάνει λόγο για υποστελέχωση, απαρχαιωμένο εξοπλισμό και ελλιπή συντήρηση των οχημάτων των αστυνομικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής υπάρχουν 4.000 ελλείψεις σε οργανικές θέσεις. Παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν πως το θέμα της ελεύθερης πρόσβασής τους στα ΜΜΜ, έχει παραμείνει στα χαρτιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων:

Είναι προφανές ότι το αίολο έγγραφο που απεστάλη στις υπηρεσίες έχει ως στόχο την αποτροπή συμμετοχής των συναδέλφων στην ανωτέρω προγραμματισμένη συγκέντρωση. Το θέμα της μετακίνησης με τα ΜΜΜ είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει χρονίσει και ενώ έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία, δεν υλοποιείται με ευθύνη συγκεκριμένων για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Επειδή ούτε αύριο οι συνάδελφοι μας θα μετακινούνται απρόσκοπτα κατά τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά θα πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο του εισιτηρίου και επειδή δεν μπορεί η φυσική ηγεσία να υπεκφεύγει των ευθυνών της, καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και να συμμετάσχουν μαζικά με τα προεδρία των Ενώσεων τους στην αυριανή συγκέντρωση, στην οποία πέραν του ζητήματος της μετακίνησης των αστυνομικών με τα ΜΜΜ, πρώτα και πάνω από όλα διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας. Μακάρι τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά να υπήρχαν και στις καταγγελίες μας για καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa