Κοινωνία

Συγκλονιστική μαρτυρία από τα Μουδανιά: «Ο αέρας την έριξε μέσα στον κάδο και μετά τον έσυρε για πεντακόσια μέτρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές χωρίς προηγούμενο έζησαν οι κάτοικοι και οι χιλιάδες τουρίστες στη Χαλκιδική από τα πρωτοφανή σε ένταση ακραία καιρικά φαινόμενα. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι που είχαν τραυματισθεί στη διάρκεια της θεομηνίας μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο υγείας των Νέων Μουδανιών με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ.Κατσάς περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ως «τυφώνα» αυτό που έζησε το βράδυ της Τετάρτης η Χαλκιδική. Ολα έγιναν από τις εννιάμισι έως τις δέκα το βράδυ. Μεταξύ των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας ήταν και μία γυναίκα, που ο αέρας την είχε πετάξει σε έναν κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια ο κάδος παρασύρθηκε για πεντακόσια μέτρα, όπως περιέγραψε ο κ. Κατσάς.

Το Κέντρο Υγείας -όπως και όλη η περιοχή- δεν είχε ρεύμα και η προσπάθεια περίθαλψης έγινε με τη λειτουργία των γεννητριών. Όπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου στελέχη της Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν επί τόπου για να διαπιστώσουν τι ανάγκες υπήρχαν, ενώ υπήρξε και επικοινωνία από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa