Κόσμος

Συγκλονιστικό! Αστυνομικοί γονατίζουν και ζητούν συγγνώμη!

Οι αστυνομικοί του Μαϊάμι γονατίζουν. Τιμώντας τον Τζορτζ Φλόιντ και απολογούμενοι εκ μέρους όλων των αστυνομικών για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού από αστυνομικούς της Μινεσότα, έπεσαν στα γόνατα, ζητώντας συγγνώμη.

Ενώ εκατοντάδες διαμαρτυρόμενων συγκεντρώθηκαν στην Pacific Avenue στη Σάντα Κρουζ το Σάββατο το πρωί, γονατίζοντας στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και να επιστήσουν την προσοχή στην αστυνομική βία εναντίον των μαύρων στις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους και ο αρχηγός της αστυνομίας της Σάντα Κρουζ, Άντι Μιλς, που αυθόρμητα γονατίζει μαζί με τους διαδηλωτές.

Ο Τζορτζ Φλόιντ που ξεψύχησε στο δρόμο, με χειροπέδες, πιεζόμενος στο λαιμό απάνθρωπα από έναν λευκό αστυνομικό συγκεντρώνει τους ανθρώπους κάθε χρώματος και προέλευσης για να αντιδράσουν σ’ αυτό το αδιανόητο περιστατικό βίας και κατάχρησης εξουσίας.

Οι φωτογραφίες από εκδηλώσεις στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και για διαμαρτυρία απέναντι στη “θεσμοθετημένη” βία εις βάρος των μαύρων, δείχνουν το μέγεθος της αντίδρασης των Αμερικανών πολιτών.

Ωστόσο σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa