Κοινωνία

Συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δίκη της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ)

Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να συμπληρώνει πλέον τέσσερα χρόνια στις 20 Απριλίου, σωματεία εργαζομένων, αντιφασιστικές οργανώσεις (ΚΕΕΡΦΑ κ.ά.), καθώς και η ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 11, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Κεντρικό αίτημα του συλλαλητηρίου είναι η ολοκλήρωση της δίκης και η καταδίκη των κατηγορούμενων, ενώ υπογραμμίζεται και η διαφωνία με τις προτεινόμενες αλλαγές του ποινικού Κώδικα. Οι οργανωτές της διαδήλωσης εκτιμούν πως θα μετατρέψουν σε ελαφρύτερες, ενδεχόμενες ποινές για εγκληματική οργάνωση.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, με έναν εξ αυτών, τον Κώστα Παπαδάκη, να υπογραμμίζει πως «Η δίκη θα μπορούσε να έχει τελειώσει αν οι δικαστές είχαν πάρει απαλλαγή από τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, αν υπήρχε εξ αρχής η αίθουσα του Εφετείου και αν ορίζονταν καθημερινά δικάσιμοι. Το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται κάμερες και δεν γίνεται ηχογράφηση, αποτρέπει από το να παίρνουν μεγαλη δημοσιότητα τα συντριπτικά στοιχεία που αναδεικνύουν την εγκληματική φύση της οργάνωσης».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa