Κοινωνία

Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ και του ΚΙΣ για την επίθεση στη συναγωγή στο Χαλέ της Γερμανίας

Το υπουργείο Εξωτερικών με επίσημη ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και  τον αποτροπιασμό για την επίθεση στη συναγωγή. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον γερμανικό λαό, την κυβέρνηση & την εβραϊκή κοινότητα της χώρας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» σημείωνε το tweet του υπουργείου.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για την χθεσινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Η Ευρώπη οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες της εβραϊκού θρησκεύματος και να καταπολεμήσει αποτελεσματικά κάθε φαινόμενο αντισημιτισμού ως απειλή κατά της ίδιας της δημοκρατίας, ως παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η επίθεση στη συναγωγή απέδειξε ότι η ρητορική μίσους πολύ γρήγορα εξελίσσεται σε άσκηση βίας και αιματοχυσία.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, που εκπροσωπεί όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της χώρας, ευχαριστεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα, για την έγκαιρη και αποτελεσματική λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας των εβραϊκών ιδρυμάτων στη χώρα μας και χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση την Ελληνίδας Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως, η οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση επισημαίνοντας ότι «το συμβάν αυτό μας υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο το χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον αντισημιτισμό».

Το ΚΙΣΕ, εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή του στην Εβραϊκή Κοινότητα του Χάλε. Ο τρόμος και ο φόβος δεν θα μας κάμψουν. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αρχές του ανθρωπισμού ενάντια στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa