Πολιτική

Συμβολισμοί και ουσία στο πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη με Αναστασιάδη – Η ατάκα για το δεκανίκι

Σε μια επίσκεψη, με έντονα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός στην Κύπρο.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα εθιμοτυπικό ταξίδι που είθισται να πραγματοποιούν όλοι οι Πρωθυπουργοί ξεκινώντας την θητεία τους, αλλά έχει πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο λόγο των προκλήσεων της Άγκυρας και της ανάγκης συντονισμού των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας. Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Άγκυρας, αλλά πάντα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει τέταρτο σκάφος για σεισμικές έρευνες στην περιοχή και αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ανατολικά του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος.

Λίγο αργότερα έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η κατάθεση στεφάνου.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου.

Καλωσορίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη δεν συμβολίζει μόνο τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κύπρο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν ενώπιόν του προκλήσεις «τις οποίες από κοινού θα τις αντιμετωπίσουμε, με τους γείτονες μας και με τους εταίρους μας».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κρατούσε δεκανίκι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι της Κύπρου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa