Κοινωνία

Συμφωνία για άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων – Πότε θα χτυπήσει το κουδούνι

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έφτασε σε συμφωνία για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων μετά το Πάσχα.

Η επιτροπή φαίνεται να συμφώνησε να γίνει το άνοιγμα των συγκεκριμένων βαθμίδων στις 10 Μαΐου, ημερομηνία που επιθυμούσε ευθύς εξαρχής και το Υπουργείο Παιδείας, όπως είχε τονίσει η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Να σημειωθεί πως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει φυσικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα διενεργούνται self test και στις μικρότερες ηλικίες μαθητών.

Σε ό,τι αφορά την διάρκεια του σχολικού έτους, οι πιθανότητες να παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Να θυμίσουμε πως κανονικά λειτουργούν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα εδώ και δέκα ημέρες, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα.

Το σχέδιο για το άνοιγμα
Σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στην ΟΛΜΕ αλλά και στους μαθητές.

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Το θέμα των ενδοσχολικών άλλωστε ήταν το μόνο που δεν είχε αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα για τον προγραμματισμό του διδακτικού σχολικού έτους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παραταθεί μέσα στον Ιούνιο.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa