Κοινωνία

Συνάντηση Βούτση με Κούκλατζη-Μητρετώδη στην Ανδριανούπολη

Συνάντηση 50 λεπτών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη είχε με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε διαχωριστικό στη συνάντηση αυτή και το κλίμα ήταν θετικό.

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή, με απόφαση της νομαρχίας Αδριανούπολης, είχε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας 4 χιλιομέτρων γύρω από τις φυλακές για να μην πλησιάσουν δημοσιογράφοι.

Ο Βούτσης αμέσως μετά επισκέφθηκε το προξενείο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είδαμε δύο νέα παιδιά, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν και ότι δίνουν ένα σήμα με τη στάση τους πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατιούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό και ρεαλιστικό παρά ποτέ».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa