Περιφέρειες - Δήμοι

Συνάντηση Γερουλάνου με το ΣΕΤΕ για την τουριστική στρατηγική της Αθήνας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ρέτσο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητήσουν τις τουριστικές ανάγκες που έχει η Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ ΣΕΤΕ και κ. Γερουλάνου βρέθηκε η ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η τουριστική στρατηγική της Αθήνας με τις σύγχρονες τάσεις που θέλουν την πόλη και τους συνεργαζόμενους φορείς να εστιάζουν στη διαχείριση του προορισμού κι όχι μόνο στην προώθησή του σε διεθνείς αγορές.
Όπως επισημάνθηκε, ο δήμος πρώτος οφείλει να διασφαλίσει τις συνθήκες ώστε η Αθήνα να καταστεί, καταρχάς, μια πόλη που οι κάτοικοί της αγαπούν να ζουν και, κατ’ επέκταση, οι τουρίστες να επισκέπτονται. Και, βέβαια, οι ιδιωτικοί φορείς να στέκονται αρωγοί και συνεργάτες σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο κ. Γερουλάνος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Πόλη φιλική στους επισκέπτες είναι η πόλη που σέβεται πρώτα τους κατοίκους της. Ο τουρισμός ήταν πάντα ατμομηχανή για την Αθήνα, διέξοδος για χιλιάδες νέους εργαζόμενους. Οφείλουμε να τον εξελίξουμε, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες συνεργασίες δήμου και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ξεκινώντας, όμως, από την αναβάθμιση περιοχών της πόλης, όπως η Ομόνοια, που ενώ βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, δεν έχουν ανακτήσει τη χαμένη δυναμική τους. Παράλληλα, οφείλουμε να επιδείξουμε προσοχή στην ανεξέλεγκτη εξέλιξη του φαινομένου των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων. Μια λάθος διαχείριση ενδέχεται να κοστίσει σε όλους μας πολύ ακριβά».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa