Κοινωνία

Συνάντηση Ιερώνυμου με Πάιατ στο «Δημήτρειο» – Η πρεσβεία των ΗΠΑ προσέφερε 400 μερίδες φαγητού

Με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου, η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα αποφάσισε φέτος να μην παραθέσει την καθιερωμένη μεγάλη δεξίωση στην πρεσβεία λόγω της πανδημίας, αλλά αντ’ αυτού να προσφέρει 400 μερίδες φαγητού για τις δομές της «Αποστολής» της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής», Κωστή Δήμτσα, για τη λειτουργία του Κέντρου και μίλησε για το δυνατό δέσιμο των δύο χωρών.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία η εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας και για αυτό αποφάσισαν να προσφέρουν τετρακόσια γεύματα στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της «Αποστολής».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορία της Ελλάδας και τόνισε πως «πριν από 244 χρόνια, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Αμερική, οι δημιουργοί της είχαν στο μυαλό τους την Αθηναϊκή Δημοκρατία».

Ιερώνυμος: Οι κανόνες της Εκκλησίας λένε ότι πρώτη αξία είναι ο άνθρωπος

Σε αναφορά του για την πανδημία που ταλαιπωρεί και τη χώρα μας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε πως «οι κανόνες της Εκκλησίας λένε ότι πρώτη αξία είναι ο άνθρωπος και αυτόν πρέπει να υπηρετούμε», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το συμφέρον των ανθρώπων.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον πρέσβη στο «Δημήτρειο» και τόνισε τις καλές σχέσεις των δύο χωρών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη δομή, που φέρει το όνομα του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία και την ιδέα της «Αποστολής» να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος που θα στηρίζει τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa