Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ινδίας – Τι συζήτησαν

Τον Ινδό πρόεδρο, Ραμ Ναθ Κοβίντ συνάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας. Ο πρόεδρος της Ινδίας βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ενώ νωρίτερα είχε συναντήσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες κουβέντιασαν σε θερμό κλίμα. Έγινε ειδική αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι διμερείς σχέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε υπέρ της αναβάθμισης των σχέσεων της Ελλάδας και της Ινδίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, των επενδύσεων, της ναυτιλίας, της πληροφορικής και της γεωργίας.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία γύρω από τα θέματα άμυνας, ενώ εξήγησε ότι εκτιμά την υποστήριξη της Ινδίας σε σχέση με τις θέσεις της Ελλάδας για κρίσιμα θέματα, όπως το Κυπριακό.

Ο Ραμ Ναθ Κοβίντ θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνεται στο Ζάππειο την Τρίτη 19 Ιούνη στις 10:30 το πρωί.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ