Πολιτική Πολιτισμός

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση – Μπαίνει νέος ανελκυστήρας στην Ακρόπολη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου και ανακοινώθηκε ότι το Ίδρυμα αναλαμβάνει η χρηματοδότηση εγκατάστασης σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς (αντί του αναβατορίου).

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου. Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι το Ίδρυμα προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς (αντί του αναβατορίου), καθώς και την ανανέωση – αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού στον αρχαιολογικό χώρο.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για αυτή την απόφαση και σημείωσε ότι το Ίδρυμα Ωνάση μέσα από τη δράση του «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά, που αποτελεί άλλωστε και κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Ο κ. Παπαδημητρίου στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημεία και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa