Περιφέρειες - Δήμοι

Συνάντηση Σκουρλέτη-Ψινάκη για την κατάσταση στο Μάτι

Συνάντηση είχε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Μάτι. Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 95, οι δύο άνδρες συζήτησαν σχετικά για την βελτίωση του συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Ο κ. Ψινάκης πληροφόρησε τον κ. Σκουρλέτη για τα βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Μαραθώνα στους τομείς της σίτισης, διαμονής και υποστήριξης των πληγέντων, της παραλαβής και προώθησης των αιτήσεων για χορήγηση αποζημιώσεων, της απομάκρυνσης υλικών από τις κατεστραμμένες περιοχές, καθώς και της στελέχωσης των υπηρεσιών που περιθάλπουν  τους πυρόπληκτους.

Στην συζήτηση, αναφέρθηκαν και ορισμένα από τα ζητήματα που έχουν θέσει οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, όπως η αποκατάσταση του οδοφωτισμού και η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων .

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα εξαντλήσει τις υπάρχουσες δυνατότητες για την υποστήριξη των πληγέντων και των δήμων, ενώ ανέφερε πως υπάρχει δυνατότητα εθελοντικής απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερώσει τους κατοίκους για τα μέτρα που υλοποιούνται και να αξιοποιήσει την βοήθεια κάθε προσφερόμενου, είτε είναι από την Πολιτεία, είτε από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa