Παρασκηνιακά Περιφέρειες - Δήμοι

Συνάντηση Ψινάκη με τον σύμβουλο του Τραμπ George Παπαδόπουλο! (ΦΩΤΟ)

Ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων της ΚΕΔΕ, Ηλίας Ψινάκης, συναντήθηκε με τον στενότερο εκ των συνεργατών του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ελληνοαμερικανό George Παπαδόπουλο.

Η συνάντηση, έγινε στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν ένας εκ των ομιλητών ήταν ο σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου.

Ο George Παπαδόπουλος είναι σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο σύμβουλος του Προέδρου Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, μεταφέροντας ουσιαστικά μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι ΗΠΑ προβλέπουν μία στενή σχέση με Ελλάδα και ευρώ. Ο ελληνισμός μεγαλούργησε περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι στηριζόμενο σε αυτές τις αξίες. Ή Ελλάδα και η ΗΠΑ θα παραμείνουν φίλοι και καλοί σύμμαχοι»

%cf%88%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-6

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, παρέθεσε γεύμα στονGeorge Παπαδόπουλο, σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

image1-1

Ποιος είναι ο George Παπαδόπουλος

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου και διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υποψηφίου του Ρεπουμπλικάνου Μπεν Κάρσον.

Σπούδασε μεταξύ άλλων στο London School Of Economics στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία και ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα από την Ουάσιγκτον.

Σήμερα είναι διευθυντής του Κέντρου Δικαίου και Ασφάλειας Διεθνούς Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στο Λονδίνο. Προηγουμένως υπήρξε σύμβουλος του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα, Μπεν Κάρσον, σε θέματα οικονομικών. Από το 2011 ως και το περασμένο έτος, εργάστηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Hudson της Ουάσιγκτον. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα γεωπολιτικής και αλλαγές στην ενεργειακή ασφάλεια στην Κασπία θάλασσα, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

Η συμβολή του στη συζήτηση για την ενεργειακή «σημασία» της Μεσογείου

Όπως διαβάζουμε ο κ. Παπαδόπουλος οργάνωσε πρώτος στην αμερικανική πρωτεύουσα ένα Think Tank για τις σχέσεις Ελλάδας, Αμερικής, Ισραήλ και Κύπρου σχετικά με την ενέργεια με τίτλο: «Ενεργειακές αλλαγές στην ανατολική Μεσόγειο: Η ανερχόμενη στρατηγική συνεργασία του Ισραήλ, με Ελλάδα και Κύπρο».

Άλλωστε, ο Γεώργος Παπαδόπουλος έχει εργαστεί στο παρελθόν και ως σύμβουλος εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ πολλές από τις δημοσιεύσεις του αναφέρονται στην αναδυόμενη αγορά ενέργειας – και δη φυσικού αερίου – σε Ισραήλ και Κύπρο.

Προτάθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής ανάμεσα στους πέντε επικρατέστερους ώστε να εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στο συνέδριο της UNESCO στο Παρίσι το 2011. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με θέμα πολιτικές και πετρέλαιο στα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Λίβανο, την Τουρκία, την Ελβετία, αλλά και την Κύπρο και την Ελλάδα.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa