Πολιτική

Συναίνεση και όχι άλλες «μονόπλευρες Πρέσπες» ζητά ο Σημίτης

«Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα» τονίζει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Σημίτης στο άρθρο του στην εφημερίδα τα «Νέα Σαββατοκύριακο» .

Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης τονίζει ότι «η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Έντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα» για να προσθέσει με έμφαση: «Όχι άλλες ‘μονόπλευρες Πρέσπες’ σε καίρια ζητήματα».

Ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τονίζει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ένωσης. Είναι ανάγκη γι’ αυτό να διαμορφώσει ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προσπάθεια ευρύτερης αποδοχής των αναγκαίων πολιτικών».

Αναφερόμενος  στον ρόλο της αντιπολίτευσης υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Έχει και αυτή ευθύνη να συμβάλει στη λύση των καίριων προβλημάτων της χώρας. Ο ρόλος της δεν μπορεί να είναι μόνο αρνητικός».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa