Κοινωνία

Συναγερμός! Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πυρκαγιές λόγω ζέστης;

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται για το επόμενο διήμερο, δημιουργούν κινδύνους για εκδήλωση πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις σε όλη την χώρα, ενώ ήδη, έχουν εκδηλωθεί 49 δασικές πυρκαγιές, το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης εκδήλωσης πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη, επίσης, για τους νομούς Αχαϊας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς υπάρχει και για τα νησιά: Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Ικαρία, Σάμο, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Ρόδο και Κάρπαθο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ σε περίπτωση εκδήλωσής της θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές

Στο μεταξύ, 49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου, προχθές το μεσημέρι, είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχό της.

Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στις Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa