Κόσμος

Συναγερμός στη Γερμανία – Εκκενώθηκαν 6 δημαρχεία μετά από mails για βομβες

«Ελήφθη ένα απειλητικό μήνυμα στο Άουγκσμπουργκ, το δημαρχείο εκκενώθηκε, είναι σε εξέλιξη έρευνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της πόλης στη νότια Γερμανία.

Ανάλογα μηνύματα ανήρτησαν τα αστυνομικά τμήματα και στις πόλεις του Νόινκιρχεν και Καϊζερσλάουτερν στα δυτικά, του Γκέτινγκεν στην κεντρική Γερμανία, του Ρέντσμπουργκ στη βόρεια και του Κέμνιτς στην ανατολική.

Ορισμένα από τα email έκαναν λόγο για βομβιστικές επιθέσεις, άλλα ανέφεραν άλλες απειλές, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αποστολέας (ή αποστολείς) των μηνυμάτων στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των δημαρχείων.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αρχών στο Άουγκσμπουργκ, όπου εκτός από το δημαρχείο που εκκενώθηκε, σταμάτησαν και τα τραμ που διέρχονται από την πλατεία του, Παράλληλα εκκενώθηκαν και τρία κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο Καϊζερσλάουτερν η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το δημαρχείο και γίνονται έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Ανάλογα μέτρα ελήφθησαν στο Νόινκίρχεν και Γκέτινγκεν, αλλά κατά την έρευνα στο δεύτερο δεν διαπιστώθηκε κάτι επικίνδυνο.

Εδώ και μήνες οι Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό στη Γερμανία λόγω της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε πολιτικούς, δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία, εκδοτικούς οίκους και άλλους στόχους από ακροδεξιά στοιχεία, όπως εικάζεται. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από εκατό τέτοια περιστατικά σ’ ολόκληρη τη χώρα, αλλά παραμένει άγνωστο αν σχετίζονται μ’ αυτά τα σημερινά απειλητικά emails.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa