Κοινωνία

Συναγερμός Τσιόδρα: Ο κορωνοϊός ξεφεύγει από τα μέτρα – Κίνδυνος για 7.000 με 8.000 κρούσματα την εβδομάδα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας από το βήμα της Βουλής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας καθώς όπως είπε έχει αρχίσει και ξεφεύγει από τα μέτρα.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα. «Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα αλλά και το Λασίθι.

Σε ότι έχει να κάνει με την Αττική είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών. Ακόμα οι εισαγωγές και οι νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών.

«Αν επικρατήσει στην πατρίδα μας το Variant (μετάλλαξη) έχουμε πρόβλημα πιθανόν μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η εκτίμησή του είναι ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν σε αριθμό τις 7.000 με 8.000 σε εβδομαδιαία βάση.

Τέλος ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο» και εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER