Περιφέρειες - Δήμοι

Συναντήσεις Μαρκογιαννάκη με τον δήμαρχο Χερσονήσου και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού

Συναντήσεις σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα είχε νωρίτερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευθύμη Μουντράκη.

Δεδομένου ότι ο δήμος Χερσονήσου είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς Δήμους της χώρας, διαθέτοντας τις περισσότερες τουριστικές μονάδες, με χιλιάδες εργαζόμενους και με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε τουρίστες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν στο τόπο, την υψηλή τουριστική περίοδο. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις συνέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν μεταξύ όλων των θεσμικών φορέων αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προκειμένου να αξιοποιηθεί το brand name Κρήτη.

Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις σοβαρές ελλείψεις που έχει ο δήμος αναφορικά με τις σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες προώθησης έργων σχολικής στέγης. Τέλος αναφέρθηκαν και στο διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων που τα τελευταία χρόνια προκαλεί έντονη δυσφορία στους Δημότες.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι οι συναντήσεις με τον Δήμαρχο Χερσονήσου και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικές και ωφέλιμες, επισημαίνοντας ότι: «Η παιδεία και ο τουρισμός είναι οι μόνες πραγματικές διέξοδοι από την κρίση και ευελπιστούμε ότι θα συνυπάρχουν οι πολιτικές αλλά και οι κατάλληλες υποδομές και επενδύσεις ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος. Χρειάζεται όμως αλλαγή πορείας. Η Περιφέρεια Κρήτης, μετά από 9 χρόνια θητείας των ίδιων προσώπων δεν έχει κάνει ούτε ένα σημαντικό έργο στο κομμάτι αυτό. Τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά! Θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης στις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι και πραγματεύονται κυρίως την αξιοποίηση υποδομών και προοπτικών που θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa