Κοινωνία

Συνεδριάζει την Πέμπτη ο Αρειος Πάγος για την ανανέωση της θητείας της Ελένη Τουλουπάκη

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για το αν θα ανανεωθεί η θητεία της ή αν θα επιλεγεί άλλος εισαγγελικός λειτουργός.

Υπενθυμίζεται πως στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο μετέχουν, εκτός από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και τον Πρόεδρο του ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλειο Πέππα, συνολικά έντεκα ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς. Η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη λήγει μετά από δύο χρόνια και η ίδια έχει εκφράσει θετική γνώμη για την ανανέωση της θητείας της, ενώ υποψηφιότητα για την θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχουν επίσης θέσει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ευστάθιος Βεργώνης.

Η κυρία Ελένη Τουλουπάκη διαδέχθηκε την Ελένη Ράικου στο πόστο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς μετά την παραίτηση Ράικου, η οποία είχε καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της από κυβερνητικούς παράγοντες.

Οι ανοιχτές υποθέσεις, ανάμεσά τους και η Novartis

Πάντως, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis είναι ανοικτές και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται κι άλλες αρχειοθετήσεις για τους πολιτικούς, συνολικά πέντε, για τους οποίους η έρευνα έχει μείνει προς το παρόν ανοικτή. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδος το νέο πακέτο αρχειοθετήσεων. Ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, για ένα ακόμα πλην του Ανδρέα Λοβέρδου, η δικογραφία μπορεί να πάει στη Βουλή η να μείνει ανοικτή σε έρευνα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa