Κόσμος

Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο «Mr Wikileaks» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αυστραλός ακτιβιστής Τζούλιαν Πολ Ασάνζ συνελήφθη πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών στο Λονδίνο.

Ο Ασάνζ που έγινε γνωστός για την ανάμιξή του στη λειτουργία της ιστοσελίδας Wikileaks, την οποία δημιούργησε το 2006, παρέμενε επί 7 έτη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, μετά από σειρά διεθνών ενταλμάτων εις βάρος του.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψή του και τη μεταφορά του από την πρεσβεία του Ισημερινού σε τόπο όπου κρατείται στο κεντρικό Λονδίνο.

Να σημειώσουμε ότι του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα που του είχε χορηγηθεί, μετά την άρση της διπλωματικής του ασυλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισημερινού Χοσέ Βαλένσια. Αυτό έγινε διότι ο Ασάνζ και η WikiLeaks επενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις του Ισημερινού και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ανάμεσά τους και δύο Ρώσοι χάκερς, ζουν στον Ισημερινό.

Από την άλλη μεριά ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα τα δικαιώματα του συλληφθέντος στο Λονδίνο ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα γίνουν σεβαστά.

«Εάν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο ίδιος έχει συλληφθεί στο Λονδίνο. Γι’ αυτόν τον λόγο, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα. Αναμφίβολα, ελπίζουμε ότι όλα του τα δικαιώματα θα γίνουν σεβαστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η βίαιη σύλληψή του έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa