Άρθρα Φώτης Σιούμπουρας

Συντάξεις, ΔΕΗ, αναδοχή παιδιών και πολιτική απάτη…

Φώτης Σιούμπουρας

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην τριετή διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμφανίζεται, μεταξύ των βουλευτών, ακόμη και υπουργών, το σύνδρομο «διπολικής διαταραχής». Τόσα κρούσματα όμως μέσα σε λίγες μέρες καιρό είχαν να εμφανιστούν.

Βεβαίως, για να λέμε και «του στραβού το δίκαιο», το φαινόμενο βουλευτές να νοιάζονται για την επανεκλογή τους και την επανεκλογή του κόμματος περισσότερο ίσως από την επιβίωση της χώρας δεν είναι μονοπώλιο νοοτροπίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί όμως παγκόσμιο φαινόμενο βουλευτές και υπουργοί σήμερα «για την καρέκλα και μόνο» να ξεσηκώνονται και εναντίον του εαυτού τους. Να ψηφίζουν και μετά να καταγγέλλουν αυτά που ψήφισαν.

Να τα πάρουμε από την αρχή.

Στη συνεδρίαση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα, βουλευτές υποστήριξαν ότι «το μαχαίρι στις συντάξεις», που έρχεται από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, είναι ένα μέτρο που «δεν μπορούν να κουβαλήσουν στις πλάτες» τους. Πολύ περισσότερο αν, όπως είπαν, το υποστούν σε προεκλογική περίοδο. Οποία υποκρισία όμως, αφού το μέτρο έχουν ψηφίσει αυτοί οι ίδιοι και κανένας άλλος! Ας μην το ψήφιζαν, αφού δεν μπορούν να το κουβαλήσουν, σε προεκλογική μάλιστα περίοδο, στις πλάτες τους. Αλλά θα σκέφτηκαν τότε ότι μέχρι να έρθει η ώρα να εφαρμοστεί, όλο και κάτι θα γίνει και θα μείνει στα χαρτιά! Ο νόμος για το Ασφαλιστικό της χώρας! Που έχουν ψηφίσει!

Από τη Δευτέρα ήταν στο πόδι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Μερικοί, μάλιστα, διαδήλωσαν στη Δυτική Μακεδονία με τους συνδικαλιστές εναντίον του κυβερνητικού σχεδίου! Παραδόξως, είναι οι ίδιοι που έχουν ψηφίσει τον σχετικό νόμο με τα προαπαιτούμενα και το τρίτο μνημόνιο! Αλλά σήμερα… ανακάλυψαν ότι πωλούνται οι μονάδες και ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι. Όταν ψήφιζαν όμως για την πώληση και τους όρους, που τη συνόδευαν, για τους εργαζομένους, τι σκέφτονταν; Ότι μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή όλο και κάτι θα κάνουμε και θα τα «μπαλώσουμε»; Είχαν εξασφαλίσει όμως τις αποζημιώσεις για τις εθελούσιες των συνδικαλιστών, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Από την τσέπη φυσικά του «κορόιδου λαού»… Και είχαν πολεμήσει λυσσαλέα (ακυρώνοντάς τον) τον «μισητό» νόμο της «Μικρής ΔΕΗ», φορτώνοντας στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έναν ασύλληπτο λογαριασμό.

Ακόμη, από την περασμένη Δευτέρα ένα μέτωπο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση. Καμιά δεκαριά είχαν ξεσηκωθεί με επιστολή ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια. Ποιο το περίεργο; Ότι και οι δέκα αυτοί βουλευτές έχουν ψηφίσει τον νόμο-κορμό που δίνει δικαιώματα μετατροπής του φύλου σε άνδρες και γυναίκες, αυτοπροσδιορισμού του φύλου και την αντίστοιχη απόκτηση δικαιωμάτων. Επομένως, έχουν δώσει το «πράσινο φώς» και για υιοθεσίες, όχι μόνο αναδοχές. Τώρα όμως «είδαν το φως το αληθινό»;…

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, επίσης, κυβερνητικοί παράγοντες κατάγγειλαν επισήμως ότι για τα «γεγονότα στη Λέσβο ευθύνονται ακροδεξιοί»» του νησιού, περιφρονώντας τους κατοίκους και τον δήμαρχο Λέσβου , ο οποίος συνιστούσε στους αρμοδίους να μην κάνουν το λάθος να θεωρήσουν ότι το αίτημα της απελευθέρωσης της πλατείας Σαπφούς προερχόταν από ακραία στοιχεία. Ήταν οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, που κάποτε είχαν προτείνει για τους κατοίκους του νησιού να τους απονεμηθεί Νόμπελ λόγω της φιλανθρωπίας και φιλαλληλίας που επέδειξαν κατά τη άφιξη των μεταναστών και προσφύγων. Προφανώς τώρα, που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η κατάσταση στο νησί δεν πάει άλλο, εξαιτίας της ανικανότητας και της ανεύθυνης πολιτικής, που ασκείται στο θέμα των μεταναστών, οι κάτοικοι που αντιδρούν και «μας χαλάνε τη σούπα» έγιναν όλοι ακροδεξιοί και ρατσιστές.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ιδιότητα να ψηφίζεις και μετά να καταγγέλλεις αυτά που ψήφισες και να εναντιώνεσαι σε αυτούς που κάποτε υποστήριζες χρήζει ψυχιάτρου. Λάθος. Η ιδιότητα αυτή λέγεται πολιτική απάτη…

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa