Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

«Συ είπας»

«Συ είπας» και ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ψηφοφόρων τα αποδέχτηκαν και, χωρίς καμία ειρωνική διάθεση, τα ξαναθυμίζουμε.

«Συ είπας» ότι θα μας έβγαζες με έναν νόμο από τα μνημόνια, από τη λιτότητα, θα πήγαινες τον κατώτατο μισθό ψηλά, πολύ ψηλά, θα καταργούσες τον παράλογο φόρο, αλλά πέρασαν κοντά τέσσερα χρόνια μέσα σε σύννεφα από αυταπάτες. Κι εγώ σε πίστεψα.

«Συ είπας» ότι η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις, θέσεις εργασίας, μείωση φορολογίας των επιχειρήσεων, σπάσιμο αυγών και κόψιμο κεφαλών. Τα ξέχασες στον βωμό ιδεοληψιών και αγκυλώσεων. Κι εγώ τα πλήρωσα.

«Συ είπας» ότι έφερες τη χώρα στην κανονικότητα. Ποια κανονικότητα εννοείς, όταν επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, το ένα τρίτο των πολιτών ζει με επιδόματα, οι νέοι ονειρεύονται να ξενιτευτούν, οι επενδυτές είναι είδος προς εξαφάνιση και μεγάλες πολυεθνικές «την κάνουν» για κοντινές μας χώρες με σταθερό φορολογικό σύστημα. Κάποιος από τους δύο μας δεν ζει στην κανονικότητα, και αυτός δεν είμαι εγώ!

«Συ είπας»ότι θα έλυνες μεμιάς τα προβλήματα του τόπου, με το μαγικό ραβδάκι, με τους άσπιλους σταυροφόρους της ηθικής που σε συνόδευαν. Αντ’ αυτού κουκούλωσες την πραγματικότητα, συντήρησες την αυταπάτη, συκοφάντησες, βόλεψες με επιδόματα και παίζεις την «παρτιτούρα» του λαϊκισμού για ένα νέο εφαλτήριο θριάμβου του κόμματός σου. Πόσο αφελής νομίζεις ότι είμαι;

«Συ είπας» ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι για τα παιδιά των πλούσιων οικογενειών, η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα χολέρα. Τα χιλιάδες ευρώ που πληρώνουν οι γονείς στα φροντιστήρια για να μπουν τα παιδιά τους στα υποβαθμισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Σχολές παραγωγής ανέργων είναι παιδιά πλουσίων; Κι εγώ τώρα να «διαρρήξω τα ιμάτιά μου»;

«Συ είπας» ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική λύση. Σωστή ή λάθος η απόφασή σου, βάλ’ την σε δημοψήφισμα. Πρόσεξε όμως, εδώ δεν χωράει «κωλοτούμπα» στο τελικό αποτέλεσμα, ούτε «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο». Θα το πιείς μέχρι τέλους. Αυτό στο εγγυώμαι.

«Συ είπας», αλλά με δούλεψες «ψιλό γαζί». Περίμεναν χιλιάδες ευρώ τα αναδρομικά, αλλά πήραν κάτι «ψίχουλα». Ψαλιδισμένος ο «μποναμάς» των Χριστουγέννων για τα ειδικά μισθολόγια. Οι μνημονιακές παρακρατήσεις έβαλαν το χέρι τους, ενώ τα μνημόνια έφυγαν. Κουτσουρεμένη θα είναι και η προτίμηση στο πρόσωπό σου.

«Συ είπας» τα ανωτέρω και άλλα πολλά. Προεκλογικά και μετεκλογικά. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσω κι εγώ! Και δεν θα σου αρέσει.

του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa