Παρασκηνιακά Πολιτική

«Σφάχτηκαν» Πλεύρης – Σκουρλέτης για τις διαδηλώσεις

Στα χαρακώματα με αφορμή τα φοιτητικά συλλαλητήρια βρέθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Πλεύρης και Πάνος Σκουρλέτης.

Η αντιπαράθεση ωστόσο πήρε γρήγορα άλλες διαστάσεις και επεκτάθηκε στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης πήρε τον λόγο και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να παραδεχθεί δημόσια πως επιθυμεί να δει στους δρόμους χιλιάδες κόσμου, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά τη διαμαρτυρία από τη δημόσια υγεία.

«Θέλουμε να μπει τάξη στα πανεπιστήμια. Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και δεν ανεχόμαστε καταστάσεις όπου έρχονται και διαπομπεύουν πρυτάνεις», είπε ο κ. Πλεύρης, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως όταν ήταν στην κυβέρνηση έλαβε έξι νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη».

«Αυτά ότι συναγελάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες είναι μαύρη προπαγάνδα», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Σκουρλέτης, και πρόσθεσε: «Είχαμε σεβασμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Εσείς όμως στραγγαλίζετε τη δημοκρατία με την επιβολή της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια».

Ανταπαντώντας, ο κ. Πλεύρης άρχισε να απαριθμεί τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τις οποίες έκανε λόγο, με τον κ. Σκουρλέτη να ωρύεται και να φωνάζει από τα έδρανα «πού είναι ο Παππάς;».

«Εγώ σας απαντώ συγκεκριμένα, με νόμους, και σεις με ύβρεις», επανήλθε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας: «Πρέπει να μας πείτε ποια περιοριστικά μέτρα προτείνετε. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε κινητικότητα αυξάνει τα κρούσματα και προσπαθούμε να την περιορίσουμε. Εσείς περιορίζετε τη συζήτηση μόνο στα συλλαλητήρια. Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να κινηθεί, να εκκλησιαστεί, να πάει στη δουλειά του; Και εσείς έχετε ταμπού με το συναθροίζεστε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η πιο δημοκρατική κυβέρνηση από το 1974», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη «στραγγαλίσει» τα δικαιώματα στο όνομα της πανδημίας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa