Πολιτική

«Σφάχτηκαν» ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννη Τασιούλα και το ΚΚΕ, για την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Οι αναφορές του κ. Παπαδόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής για να επιτεθεί.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως επιθυμεί να απαντήσει «στους συντρόφους που μας κάνουν κριτική από τα αριστερά και μας λένε ότι είμαστε ενάντια στους εργάτες. Και μας καλούν να αναιρέσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Θα έλεγα να αναιρέσουν αυτοί όλες τις απολύσεις του Ριζοσπάστη και του 902 που κάνανε, να μας πούνε για τα λεφτά από τη συχνότητα, το σταθμό που ήταν δημόσιο αγαθό, πόσα πήρανε, διότι δεν ήταν δικά τους».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Από ό,τι είδα στις τηλεοράσεις, παίζει πολύ δραματικά εκείνος ο αριστερός ο κομμουνιστής συνδικαλιστής που χτυπάει το τραπέζι έτσι μπροστά την υπουργό! Πραγματικά είναι επαναστάτης, φασίστας! Είναι καθαρά φασιστική λογική, φασιστική νοοτροπία! Για φανταστείτε εδώ, να πάει να ανεβεί ένας του ΚΚΕ και να μην τον αφήσουμε να μιλήσει. Θα είναι αυτό δημοκρατική διαδικασία; Πότε έχει κάνει το ΚΚΕ ξανά τέτοια πράγματα; Προσπαθούν να πάνε σε αυτοδικία; Δηλαδή, τι θα κάνουμε θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας στις πλατείες; Αυτή είναι η αντιπαράθεση που θέλουν; Αν τη θέλουν μπορούμε».

Βουλευτές του ΚΚΕ φώναξαν «ντροπή» στον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέχισε: «Με τον τσαμπουκά δεν σας καταλαβαίνουμε. Και αν κρατούμε αυτή τη στάση είναι γιατί ως κόμμα αριστεράς δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε. Και δεν θα το κάνουμε. Αυτό που κάνετε εσείς δεν συνάδει με τις αρχές της αριστεράς».

Τον λόγο εν συνεχεία έλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παπαδόπουλο ότι «αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής αυτής για να επιτεθεί στο ΚΚΕ».

Συμπλήρωσε, δε, πως «επειδή φαίνεται έχει και ασφαλίτικες αναζητήσεις, τον ενημερώνουμε ότι αυτός που χτύπησε το χέρι στου τραπέζι στο υπουργείο Εργασίας είναι ο ίδιος που μίλησε σήμερα στη Βουλή κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων».

Για επικοινωνιακό σόου του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ μίλησε λίγο αργότερα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa