Κόσμος

Σφαίρα σκάει δίπλα στο κεφάλι μαχήτριας των Κούρδων, και εκείνη συνεχίζει να γελάει (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό, αποτυπώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο στη σελίδα του facebook «The Women’s Revolution in Rojava».

Στο συγκεκριμένο βίντεο, γυρισμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, που είναι η βάση μιας ομάδας μαχητριών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, όπου μαίνεται ο πόλεμος, βλέπουμε μια πολύ νεαρή κοπέλα να κρατά όπλο, να σημαδεύει και να πυροβολεί. Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, μια σφαίρα, προφανώς από ελεύθερο σκοπευτή των τζιχαντιστών, περνάει ξυστά από το κεφάλι της και σκάει στον τοίχο πίσω της.

Η κοπέλα είναι ψύχραιμη, δεν πανικοβάλλεται, γνωρίζει καλά πως αυτή τη ζωή επέλεξε να ζήσει: Να μάχεται με τη ζωή της για την ελευθερία της και τα δικαιώματά της. Ξεσπά σε γέλια και μετά μιλά με τις συναγωνίστριές της γι’ αυτό που μόλις συνέβη, σαν να περιγράφει μια φάση από τον αγώνα που παίζει…

Τα σχόλια στο βίντεο είναι δεκάδες, από πολίτες όλου του κόσμου που εξυμνούν την προσπάθειά της και το θάρρος της, ενώ θέλοντας να δώσει έναν ανάλαφρο τόνο, κάποιος προσέχει πως η «αμαζόνα» των Κούρδων φορά κάλτσες με την αγαπημένη των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο «Hello Kitty».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER