Περιφέρειες - Δήμοι

Σύσκεψη Μπακογιάννη με μέλη της κυβέρνησης για αναζωογόνηση του δήμου Αθήνας

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης είχε διευρυμένη συνάντηση εργασίας με μέλη της κυβέρνησης για την αναζωογόνηση του Δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, o Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου, o υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και τέθηκαν οι εξής προτεραιότητες:

  • Με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συζητήθηκε η ανάγκη ενός πλαισίου πολιτικών για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, και ο συντονισμός με το Δήμο Αθηναίων για θέματα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ (2014-2020) αλλά και για την προετοιμασία της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027). Στο πλαίσιο αυτό, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων ανέπτυξε την πρότασή του για να αποκτήσει ο Δήμος ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκε το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα, και η πρόταση για τη δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου για θέματα ασφάλειας, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συζητήθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης των θεσμικών εκκρεμοτήτων για το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων ακινήτων και των δυνατοτήτων αποκατάστασης και αξιοποίησής τους, καθώς και η ανάγκη εκπόνησης μιας πλήρους και σύγχρονης κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη.
  • Με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συζητήθηκε η στρατηγική ανάδειξης της πρωτεύουσας και της διαχρονικής ταυτότητάς της, οι δυνατότητες αξιοποίησης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος, και η θεσμοθέτηση ομάδας εργασίας που θα επιταχύνει τις απαραίτητες αποφάσεις και διαδικασίες.
  • Με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συζητήθηκαν ζητήματα υλοποίησης των μεγάλων έργων που επηρεάζουν την πόλη και την καθημερινότητα της και υπήρξε συμφωνία οι όποιες παρεμβάσεις και χωροθετήσεις να γίνονται σε συνεργασία με το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa