Παρασκηνιακά

Σύσκεψη Τσίπρα – Κοτζιά: Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

Για όλα τα τρέχοντα θέματα, με έμφαση στις εξελίξεις με τη Ρωσία, συζήτησαν το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθει την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Νωρίτερα, επικαλούμενο τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, το πρακτορείο Tass είχε μεταδώσει ότι η επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναβάλλεται.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, δεν είναι πλέον κατάλληλη η χρονική περίοδος του φθινοπώρου για έλθει στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Μασλόφ προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες.

Ανέφερε, πάντως, πως ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία που αυτό θα συμβεί δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. «Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα» πρόσθεσε.

Με αφορμή δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν πως το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν μιλώντας στο ΑΜΠΕ ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ