Slider Συνεντεύξεις

Τάκης Θεοδωρικάκος στο «Π»: Θα συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες

Ως απέλπιδα προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποτρέψει την πανωλεθρία στις 26/5 αποτιμά το πακέτο παροχών ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο «Π». Παράλληλα, χαρακτηρίζει τη «13η σύνταξη» «προεκλογικό επίδομα» και τονίζει ότι στις εκλογές οι Έλληνες θα πουν «ως εδώ!» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διεμβολίζει ο κ. Τσίπρας την ατζέντα της ΝΔ με το πακέτο παροχών του; 

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Δική του ιδεολογική επιλογή ήταν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, που διέλυσε την πραγματική οικονομία και λεηλάτησε το εισόδημα των πολιτών. Βλέποντας ότι θα υποστεί συντριβή σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν την 26η Μαΐου, αναγκάστηκε να αντιγράψει ορισμένες προτάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ για φοροελαφρύνσεις. Ένα κοστολογημένο πρόγραμμα που η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν εξαγγείλει ήδη από το 2016, το οποίο τότε ήταν για τον κ. Τσίπρα αντιλαϊκό. Και προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν πίστεψε ποτέ, ούτε και τώρα, στην πολιτική των λιγότερων φόρων, στις επενδύσεις και στις νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μοιράζει απλώς προεκλογικές ασπιρίνες, με μοναδικό σκοπό να αποτρέψει μια πανωλεθρία το βράδυ της 26ης Μαΐου. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όμως τον ξέρουν πλέον πολύ καλά. Και θα τον τιμωρήσουν παραδειγματικά.

Τι θα κάνετε εσείς με τη «13η σύνταξη» που νομοθετείτε; Σας δεσμεύουν οι μετεκλογικές εξαγγελίες του;

Καμία 13η σύνταξη δεν πρόκειται να νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ακόμη ένα προεκλογικό επίδομα που σκοπό έχει να εξαγοράσει συνειδήσεις. Όμως το μόνο που στην πραγματικότητα κάνει ο κ. Τσίπρας, αρνούμενος να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για κατάργηση του αφορολόγητου από το 2020, που ο ίδιος νομοθέτησε, είναι να πάρει πίσω μια ολόκληρη σύνταξη από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα δεν δεσμεύουν πρωτίστως τον ίδιο. Έχει αποδείξει ότι οι δεσμεύσεις του δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Όσο έγιναν πράξη το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» το 2015 και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, άλλο τόσο θα γίνουν πράξη οι σημερινές ψεύτικες υποσχέσεις του.

Ήταν αντιπερισπασμός η πρόταση μομφής που καταθέσατε για τον Παύλο Πολάκη, όπως λέει η κυβέρνηση;

Ήταν ηθική, αξιακή και πολιτική υποχρέωση να καταθέσουμε πρόταση μομφής σε βάρος του Παύλου Πολάκη. Για τον Παύλο Πολάκη, το διαφορετικό είναι μεμπτό, καταδικαστέο και πρέπει να συντριβεί. Και αυτή του ακριβώς η αντίληψη είναι η ρίζα του φασισμού. Η επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι άλλο ένα δείγμα αλαζονείας, καθεστωτικής συμπεριφοράς, βίαιης και φασίζουσας ρητορικής. Είναι η κορύφωση μιας σειράς δηλώσεων και συμπεριφορών που συστηματικά καλύφθηκαν από τον κ. Τσίπρα.

Φτάνει πια! Οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Μετατρέποντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης-κουρελού, ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκε πλήρως με τον κ. Πολάκη. Την Τετάρτη στη Βουλή, ασπάστηκε τις συμπεριφορές του χυδαιολογώντας κατά του προέδρου της ΝΔ και βουλευτών της αντιπολίτευσης. Και το κυριότερο: Κατέπνιξε κάθε φωνή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθεται στον Πολακισμό, όπως του κ. Φίλη. Αλλά για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση-κουρελού είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον κυνισμό και την ηθική εξαχρείωση, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Παύλο Πολάκη και σε ό,τι αυτός εκπροσωπεί.

Ως εδώ! Η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουμε πολύ καλύτερα, και μπορούμε πολύ καλύτερα. Όσες ψήφους εμπιστοσύνης και να λάβουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης από βουλευτές που αντάλλαξαν την ψήφο κατά συνείδηση με την υπουργική καρέκλα, το βράδυ της 26ης Μαΐου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν και τους δύο με εκκωφαντικό τρόπο.

Πραγματικός στόχος της ταύτισης Τσίπρα – Πολάκη και των βολών για το Μάτι, καθώς και για το κότερο της οικογένειας Παναγόπουλου, είναι η αποδόμηση του «ηθικού πλεονεκτήματος»;

Κανένα απολύτως «ηθικό πλεονέκτημα» δεν διέθετε ο κ. Τσίπρας. Ως καλός ηθοποιός, παρίστανε τον «κληρονόμο» του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, αλλά το διέλυσε στο Μάτι και στη Μόρια περιφρονώντας την ανθρώπινη ζωή και το αποτέλειωσε με τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του: τη ΔΕΠΑ, το Θριάσιο, το Αεροδρόμιο, τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία, τη διαπλοκή με κάθε λογής επιχειρηματικό συμφέρον, τον Πετσίτη, τη διαπλοκή γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες, τις τροπολογίες του μεσονυχτίου και τόσα άλλα.

Στο Μάτι, η κυβέρνηση επέδειξε μια απάνθρωπη και κυνική αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Την ώρα που γνώριζε πολύ καλά ότι οι νεκροί είναι δεκάδες, η κυβέρνηση τους «κουκούλωνε» στον βωμό κακοστημένων επικοινωνιακών γεγονότων στο κέντρο συντονισμού της Πυροσβεστικής.

Οι διακοπές του πρωθυπουργού με το πολυτελές σκάφος της κας Παναγοπούλου θα γίνουν σύμβολο υποκρισίας και προκλητικής συμπεριφοράς. Διότι ο κ. Τσίπρας έκανε καριέρα καταφερόμενος κατά των ελίτ. Και τώρα όχι μόνο ανακηρύσσει μέλη της ελίτ υποψήφιους ευρωβουλευτές, όχι μόνο τους διορίζει ειδικούς συμβούλους, πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων και τους καθιστά «αθάνατους», αλλά κάνει και διακοπές στα σκάφη τους. Εκεί που έφτυνε, γλείφει. Αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη και λίγοι «ιδεολόγοι» αριστεροί που συνέχιζαν να πιστεύουν τον κ. Τσίπρα κατάλαβαν καλά το μέγεθος της υποκρισίας του. Το σύνθημα του κ. Τσίπρα «με τους πολλούς ή με τις ελίτ» ηχεί πλέον ως κακόγουστη φάρσα.

Μια και το λέτε, έχει η ΝΔ μια «κρυφή ατζέντα» για τις ελίτ; 

Έως τις εκλογές θα ακούσετε πολλές τέτοιες συκοφαντίες εναντίον της ΝΔ. Κατηγορούν τον Μητσοτάκη έως νεοφιλελεύθερο εκείνοι που εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία στους δανειστές μας για 99 χρόνια. Και έχουν το θράσος να κατηγορούν τη ΝΔ;

Οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υπέρ των πολλών, είναι η πολιτική που φέρνει δουλειές, μειώνει φόρους, δίνει ευκαιρίες ανόδου στους νέους ανθρώπους μέσα από τη μόρφωσή τους, ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας. Για παράδειγμα, στο κέντρο της πολιτικής μας βρίσκεται η αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας με πρότυπα σχολεία παντού και πρωτίστως στις λιγότερο προνομιούχες περιοχές των αστικών κέντρων. Είναι αυτό μέτρο που ευνοεί τους πολλούς ή τους λίγους; Με τις ελίτ συναλλάσσεται, διαπλέκεται και κάνει διακοπές ο κύριος Τσίπρας.

Η φράση «Ως εδώ!» μπήκε στην προμετωπίδα της καμπάνιας σας. Έχουν, όντως, πει πολίτες «Ως εδώ!»;

Οι Έλληνες πράγματι λένε «ως εδώ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα, τη βαριά υπερφορολόγηση, τους αποτυχημένους πειραματισμούς και την αλαζονεία. Λένε «ως εδώ» για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που πρόδωσε και προσέβαλε τα πατριωτικά αισθήματα του λαού μας. Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι ένα σάλπισμα πολιτικής αλλαγής και θα ξαναγεννηθεί η πραγματική ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Η ΝΔ σήμερα εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων. Θα την ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι του μέτρου και της κοινής λογικής, που θέλουν ενότητα, που θέλουν να βάλουν τέλος στον εφιάλτη του διχασμού, του μίσους και της αποτυχίας. Θέλουν να τελειώνουν με τα ψευδεπίγραφα διλήμματα του κ. Τσίπρα, για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά! Και για να το κάνουν αυτό, ζητούμε από όλους τους Έλληνες να μην ψηφίσουν χαλαρά, να ψηφίσουν σκληρά την 26η Μαΐου, για να τιμωρήσουν τον κ. Τσίπρα και να ανοίξουν μια καινούργια εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή βρίσκεται πλέον πολύ κοντά!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa