Πολιτική

Τάσος Πετρόπουλος: Σύντομα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Πανηγυρισμούς για την απόδοση του ασφαλιστικού συστήματος και εξαγγελίες για νομοθέτηση της πολυδιαφημισμένης ρύθμισης για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και για την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας συμπεριέλαβε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Τάσος Πετρόπουλος ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

«Σχεδιάζουμε μέτρα ανακούφισης για τους οφειλέτες και προσδοκούμε να πάρουμε μέτρα για την κοινωνική ανταποδοτικότητα και αναφέρομαι στα τμήματα των συντάξεων με μικρότερες αποδόσεις» είπε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας για να συνεχίσει «Η κατάσταση εισπράξεων είναι ενθαρρυντική. Κάθε χρονιά εχουμε καλύτερες επιδόσεις και στην διαχείριση των αποθεματικών του ΕΦΚΑ και αυτό μας δίνει έδαφος για να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε στην έναρξη της κυβερνητικής μας θητείας».

«Ήρθε η ώρα αυτό που υποσχεθήκαμε να το διαχειριστούμε με τρόπο δίκαιο και η δικαιοσύνη φαίνεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δηλαδή στις εισφορές επι του καθαρού εισοδήματος» είπε σε άλλο σημείο επιμένοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε και δεν αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές. «Στο 88% οι εισφορές δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ μηνιαίως. Πριν το 2015 το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν 28%».

Παράλληλα ο ίδιος υποστήριξε ότι οι απονομή συντάξεων κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αναφορικά με την ρύθμιση οφειλών με έως 120 δόσεις είπε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των νομοτεχνικών βελτιώσεων και σύντομα το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή επισημαίνοντας ότι έχει λάβει και το πράσινο φως των Θεσμών.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση θα φέρει ρύθμιση ώστε να μην σταματήσει η καταβολή της σύνταξης χηρείας μετά την παρέλευση 3 ετών (σσ εντός Μαΐου)

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa