Κόσμος

Ισπανία: Τέσσερις συλλήψεις για ομαδικό βιασμό 19χρονης την Πρωτοχρονιά

Τέσσερις πολίτες που κατάγονται από το Εκουαδόρ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε μία νεαρή την Πρωτοχρονιά, συνελήφθησαν στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Πολιτοφυλακή της χώρας.

Μάλιστα, συνέκρινε την υπόθεση με την διαβόητη πράξη της ομάδας νεαρών βιαστών της «Λα Μανάδα» (δηλαδή Αγέλης) που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν την Πρωτοχρονιά κι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την κράτησή τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής του Αλικάντε (νοτιοανατολικά της χώρας).

Η υπόθεση

Μία 19χρονη είχε βρεθεί ημίγυμνη σε ημιυπόγειο στην κοινότητα Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει που ήταν το σπίτι της, τονίζει στην ανακοίνωσή του το συγκεκριμένο αστυνομικό Σώμα.

Ένας από τους υπόπτους της επίθεσης, ένας 22χρονος και γνωστός από το παρελθόν στις αρχές για περιστατικά σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, είχε κακοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο άλλη μία γυναίκα, η οποία υπέβαλε μήνυση, προσθέτει η Πολιτοφυλακή.

Οι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν περάσει το βράδυ με το φερόμενο ως θύμα τους, ενδέχεται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά σε άλλες περιστάσεις και άλλες δύο γυναίκες, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, χωρίς να παρατίθενται όμως άλλες λεπτομέρειες.

Βίντεο με τον βιασμό

Οι θεωρούμενοι ως δράστες φαίνεται επίσης να έχουν κινηματογραφήσει την πράξη τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ισπανικό Τύπο, ο οποίος συγκρίνει την υπόθεση αυτή με εκείνην της «Αγέλης», όπου πέντε νεαροί είχαν κακοποιήσει μία νεαρή στη σκάλα ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα (βόρεια) και κατόπιν ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, διαφημίζοντας τον «άθλο» τους.

Οι πέντε δράστες καταδικάστηκαν, όμως η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη —κι έβγαλε χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους της Ισπανίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της «Πατριαρχίας»— επειδή δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο και στο σκεπτικό της το αδίκημα του βιασμού.

Τον περασμένο Ιούλιο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει επί το αυστηρότερον τον ποινικό κώδικα στο σημείο αυτό, εισάγοντας την αρχή της σαφούς συναίνεσης στο σεξ, κατά τα πρότυπα της Σουηδίας, όπου κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς σαφή συναίνεση θεωρείται βιασμός.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa