Κοινωνία

Ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας δράστης της επίθεσης κατά Μπουτάρη – Δείτε ποιος είναι

Στην ταυτοποίηση ακόμη ενός ατόμου που φέρεται να συμμετείχε στην άγρια επίθεση το περασμένο Σάββατο κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προέβησαν  αστυνομικοί στο πλαίσιο προκαταρκτικής Εξέτασης.

Πρόκειται για έναν 41χρονο άνδρα ο οποίος είναι το τέταρτο κατά σειρά άτομο που ενεπλάκη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην εκδήλωση του Σαββάτου για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Νωρίτερα, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους του υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Κανείς πάντως δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία, ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της. Το ίδιο υποστήριξε εξάλλου στο δικαστήριο και ο κ. Μπουτάρης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις κατηγορούμενους, απορρίπτοντας ακόμη και την ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας, την οποία εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας για τους δύο σπουδαστές.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απλής φθοράς (για τις ζημιές στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Μπουτάρη), ενώ ο 20χρονος που τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη ποινή καταδικάστηκε επίσης για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η απόφαση για τους 3 δράστες της επίθεσης στον Μπουτάρη

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ