Πολιτική

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα βγαίνουν πιο γρήγορα – Έρχονται αλλαγές από το ΥΠΕΣ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανακοίνωσε πως έρχονται αλλαγές από το υπουργείο και τα αποτελέσματα των εκλογών θα έρχονται πιο γρήγορα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον σταθμό Kontra ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιστρατεύει τη σύγχρονη τεχνολογία και η χειρόγραφη συλλογή αποτελεσμάτων αντικαθίσταται από τα tablets που θα διανεμηθούν σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Όπως διευκρίνισε στις τελευταίες εκλογές υπήρχαν μόνο στο 20% των εκλογικών τμημάτων και μπόρεσε γύρω στις 10 το υπουργείο να έχει μια ασφαλή εκτίμηση για τα αποτελέσματα. Πλέον με το 100% των τμημάτων, δυόμιση με τρεις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Το νομοσχέδιο για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό της εκλογικής διαδικασίας έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο. Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας καταργούμε την ενδιαφέρουσα, ίσως, δημοσιογραφικά, αλλά βαθιά απαρχαιωμένη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να πετύχουμε την άμεση ενημέρωση και ταχύτερη ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Στόχος μας, να έχουμε το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα 2 με 3 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa