Κόσμος

Τα βάζει και με τον Μακρόν ο Ερντογάν! «Με ποιο δικαίωμα μιλά ο ατζαμής;»

French President Emmanuel Macron meets with Turkish President Recep Tayyip Erdogan at UN Headquarters in New York on September 19, 2017, during the 72nd UN General Assembly. / AFP PHOTO / LUDOVIC MARIN

Οργισμένη απάντηση έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο, κατά των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε τα νεύρα του για τον Γάλλο ομόλογό του, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, επιστρέφοντας από το Τατζικιστάν.

«Εκείνοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν για την ανατολική Μεσόγειο, μπορούν να μιλήσουν. Από πότε έχει η Γαλλία το δικαίωμα να μιλήσει για την ανατολική Μεσόγειο; Έχει παράλια στην ανατολική Μεσόγειο;», ξέσπασε ο Ερντογάν κατά του Μακρόν, τον οποίο χαρακτήρισε «ατζαμή» και σχολίασε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ακόμη δεν έχει συνηθίσει τα καθήκοντά του και θα χρειαστεί καιρό για να τα καταφέρει αυτό.

«Εμείς είμαστε μία από τις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο. Η Ελλάδα και η Βρετανία είναι επίσης εγγυήτριες χώρες. Η Γαλλία τι κάνει εκεί;», συνέχισε ο Ερντογάν που υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι «όσοι ζουν στην Κύπρο, Τούρκοι ή Έλληνες, έχουν ίσα δικαιώματα και μερίδια», επικαλούμενος το Διεθνές Δίκαιο.

Η επίθεσή του στον Εμανουέλ Μακρόν δεν είχε τελειώσει όμως.

«Αν πρόκειται να πει ότι η εταιρεία TOTAL έχει κάνει συμφωνίες, ας αφήσει την TOTAL να μιλήσει τότε. Εσείς, η Γαλλία, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε» είπε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθιξε και το θέμα των ρωσικών S-400 και την ένταση που έχει προκύψει με την Ουάσινγκτον εξαιτίας αυτής της αγοράς, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά το ταξίδι της επιστροφής στην Τουρκία. Για μία ακόμη φορά υπογράμμισε ότι η συμφωνία έχει ήδη κλείσει και δήλωσε ότι οι πρώτοι S-400 θα φτάσουν στην Τουρκία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa