Κόσμος

Τα βρήκαν Πούτιν και Ερντογάν για τη Συρία – Συμφώνησαν κατάπαυση πυρός

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν στην οποία τελικά οι δυο πλευρές βρέθηκαν σε μια συνεννόηση. Στην αρχή ο Πούτιν ανέφερε στον Ερντογάν ότι είναι αναγκαίο να συζητηθεί η κατάσταση στην περιοχή Ιντλίμπ, ώστε να μην καταστραφούν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις και πρόσθεσε πως στην μάχη που σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες οι Σύριοι δεν γνώριζαν ότι μάχονταν με τον τουρκικό στρατό αλλά με τρομοκράτες. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες των Τούρκων στο Ιντλίμπ.

Έτσι λοιπόν μετά από έξι ώρες συνομιλιών, ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η κατάπαυση του πυρός θα αρχίσει σήμερα τα μεσάνυχτα. Ο  Ρώσος πρόεδρος στη συνεχεία ανέφερε πως έχει διαπραγματευθεί συμφωνία για την επίλυση των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Ιντλίμπ με τον Τούρκο ομόλογό του.

Τέλος ο Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να επισκεφθεί την Τουρκία για να γιορτάσουν την επέτειο των διμερών σχέσεών τους.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa