Κόσμος

Τα γυρίζει τώρα ο Ερντογάν – Τάση για αποκλιμάκωση με πρωτοβουλία Βερολίνου

Φαίνεται να τα γυρίζει τώρα ο Ερντογάν και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μίλησε για θέληση να ηρεμήσουν τα πράγματα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο μετά από Γερμανική παρέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους μίλησε για γερμανική παρέμβαση σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι του ζήτησε η Ανγκελα Μέρκελ, 23 με 28 Αυγούστου με τη συμβουλή των συμβούλων μας να μαλακώσουμε το κλίμα, να δημιουργήσουμε μια διαδικασία σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν τόνισε ότι «Εμείς συμφωνήσαμε» και συμπλήρωσε ότι  η κυρία Μέρκελ  μίλησε και με τον κ. Μητσοτάκη και «εύχομαι να τον φέρει στην γραμμή που μας ανέφερε η καγκελάριος». Ανέφερε ακόμη ότι τα ίδια συζήτησε και με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η πρωτοβουλία αυτή προσδιορίζεται σε επίπεδο συμβούλων και συγκεκριμένα ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν η Ελένη Σουρανή από την ελληνική πλευρά και ο Ιμπραήμ Καλίν από την τουρκική. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους συμβούλους του πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa