Οικονομία

Τα ενεργειακά στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης – «Έκλεισε» η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

O υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση των χθεσινοβραδινών διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών έκανε γνωστό ότι επήλθε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και τους θεσμούς για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέσα στο 2018.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας θα είναι και η διασφάλιση θέσεων εργασίας στις μονάδες. Πάντως όταν ρωτήθηκε σχετικά δεν απάντησε για ποιο χρονικό διάστημα θα ισχύει αυτή η δέσμευση.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και η διαδικασία της απόσχισης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων από τη ΔΕΗ θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

Επιπλέον στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών συζητήθηκε και το θέμα του φυσικού αερίου. Ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο, στο οποίο έχουν καταλήξει οι τρεις εταιρείες (ΔΕΠΑ, SHELL και ENI), λαμβάνοντας και την έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τέλος, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν συμφωνίες και για άλλα μικρότερα θέματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα τις αλλαγές στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινώς Ωφέλειας (ΥΚΩ), ώστε να εφαρμοστούν κλιμακωτά και να αποφευχθούν οι «τρελές» χρεώσεις του περασμένου έτους στους λογαριασμούς ρεύματος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa