Παρασκηνιακά

Τα… καρφιά και οι υποσχέσεις Τσίπρα στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ)

Ομιλία είχε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Έτσι, ξεκίνησαν οι εργασίες της συνεδρίασης της Κ.Ο.. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ασχολήθηκε με το μείζον θέμα των Paradise Papers και την ελληνική οικονομία ενώ δεν παρέλειψε να… καρφώσει και την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως βιώνουν «πολιτικό, ακροδεξιό, τυχοδιωκτικό αμόκ».

«Μετά από μια μακρά περίοδο κρίσης και αποτυχημένων προγραμμάτων δίνουμε αγώνα με στόχο να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία, να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, να δημιουργήσουμε συνθήκες δίκαιης ανάπτυξης».

Συνέχισε προτάσσοντας ότι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν μια διαρκή ανάκαμψη αποδεικνύοντας την οικονομική εμπιστοσύνη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αναθέρμανση της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ υπογράμμισε πως τον Ιούλιο έπεσε η ανεργία.

Και σαφώς αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης: «Eργαζόμαστε εντατικά για να κλείσει έγκαιρα και με επιτυχία η τρίτη αξιολόγηση η οποία προχωρά με επιθυμητούς ρυθμούς και σε ασυνήθιστα καλό κλίμα. Μάλλον συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα τους τελευταίους μήνες. Υπάρχει μια νέα εικόνα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο Eurogroup αφιέρωσε στην Ελλάδα μόλις 2 λεπτά -θυμηθείτε τι γινόταν πριν».

«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αναμένεται να ξεκινήσουν κρίσιμες συζητήσεις για τη μακρόπνοη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και να μπούμε στην τελική ευθεία για το τέλος του προγράμματος. Στη διαπραγμάτευση αυτή έχουμε ήδη καταφέρει να κάνουμε σοβαρές επιτυχίες απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη», προσθέτει ισχυριζόμενος ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα και κατηγορώντας τον Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για επιπόλαιη στάση στο θέμα των εκλογών.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ρίξει τα… καρφιά του στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, τόσο σε ότι αφορά την πορεία του Προγράμματος και της οικονομίας, όσο και την γενικότερη πορεία του κυβερνητικού έργου, προκαλεί ένα είδος πολιτικού, ακροδεξιού, τυχοδιωκτικού αμόκ στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Την ομιλία του «έντυσε» υποσχόμενος να δημιουργηθεί πλαίσιο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στη μεταρρύθμιση στον χώρο της Παιδείας, στη δημιουργία πλαισίου αλληλέγγυας οικονομίας, στη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης και στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως για την ταυτότητα φύλου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa