Εκλογές 2019 Πολιτική

Τα μηνύματα που έστειλαν Λέβεντης και Νικολόπουλος για τη συμπόρευσή τους στις εκλογές

Η εκλογική συνεργασία του Χριστιανικού Δημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και της Ένωσης Κεντρώων ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα από τους προέδρους των δύο κομμάτων Νίκο Νικολόπουλο και Βασίλη Λεβέντη, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Χριστιανικού Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία ενέκρινε ομόφωνα την σύμπραξη αυτή που περιλαμβάνει, επίσης, στελέχη προερχόμενα απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κόμματα του «πατριωτικού χώρου», όπως ανέφεραν, αλλά και το «Κίνημα Υπέρβασης».

Ο Ν. Νικολόπουλος τόνισε ότι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι να αποτελέσει η συνεργασία αυτή το «χαλινάρι» που θα αναχαιτίσει τον νεοφιλελευθερισμό και θα «φρενάρει» την «ασυδοσία και αλαζονεία της επερχόμενης νεοδημοκρατικής εξουσίας, δείγματα της οποίας ήδη διαφαίνονται στα τηλεοπτικά πάνελ».

Στο κόμμα του κ. Νικοόπουλου πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι διαφορετικό από αυτό που αναμένεται στις εθνικές εκλογές, και ως εκ τούτου ουδόλως τους επηρεάζουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς οι ψήφοι που είχαν διασκορπιστεί σε 12 κόμματα του «πατριωτικού χώρου», τώρα θα κατευθυνθούν στην εκλογική αυτή συνεργασία.

Ο Βασίλης Λεβέντης από τη δική του μεριά τόνισε ότι το δικομματικό σύστημα «των διορισμών, των σκανδάλων και των θαλασσοδανείων επτώχευσε τη χώρα», ενώ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» την επίτευξη αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι με αφορμή τη συνεργασία αυτή, στην οποία συμμετέχουν το «Κίνημα Πρασίνων», το «Κίνημα ΑμεΑ», ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης (που πραγματοποίησε, επίσης, χαιρετισμό) και «πατριώτες που συμμετείχαν στην οργάνωση των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία», πρέπει να αναδειχθεί ότι «στον κεντρώο χώρο συμβαίνει κάτι σοβαρό».

Ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων εξήγησε πως η εκλογική εκστρατεία της συνεργασίας αυτής συνιστά «μάχη κατά της διαφθοράς», ενώ κατέληξε εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η νίκη -που θα συνιστά η είσοδος του σχήματος στη Βουλή- δεν είναι ακατόρθωτη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa