Παρασκηνιακά

Τα «μηνύματα» Τσίπρα και τα πρόσωπα «έκπληξη» σε εκδήλωση του Παπαδημούλη

Mηνύματα για κοινή δράση των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλά αυτήν την ώρα σε εκδήλωση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη με αφορμή τον πενταετή απολογισμού του έργου του στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναλάβει το στόχο του για μια ευρεία προοδευτική συμμαχία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το παρών στη σημερινή εκδήλωση δίνουν οι Νίκος Μπιστης, Γιάννης Ραγκουσης, Στέφανος Τζουμάκας και Σπύρος Δανέλλης.

«Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια, από τότε που ο ελληνικός λαός έκανε το ιστορικό βήμα, να δώσει εντολή διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτόχρονα, η Βουλή των Ελλήνων επισφράγισε τον τερματισμό ενός τέλματος που κράτησε για 27 ολόκληρα χρόνια, οδηγώντας τη χώρα μας σε αλλεπάλληλες διπλωματικές ήττες και στην οπισθοχώρηση των εθνικών μας συμφερόντων» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία επικύρωσαν μια ιστορική συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι  η συμφωνία των Πρεσπών είναι υπόδειγμα διπλωματικής επίλυσης διαφορών και άσκησε δριμεία κριτική σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματα για τη στάση τους στο Σκοπιανό λέγοντας ότι συμπορευθηκαν με τους εθνικιστές του VMRO.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER