Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα ανάμεσά τους να ξεχωρίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και  θέματα οικονομίας.

«Αναμένουμε τη συντομότερη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απαράδεκτους συμψηφισμούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις  του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τις συνεχείς προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας «Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας αλλά ταυτόχρονα με αυξημένο κύρος έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη θέση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς ώστε να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο πλαίσιο συμμαχιών για τις δίκαιες θέσεις μας. Οι γείτονες μας γνωρίζουν ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και την οικοδόμηση καλών σχέσεων με την Τουρκία αλλά και ότι είμαστε ο πιο  θερμός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής της πορείας. Η Τουρκία δείχνει ότι φλερτάρει όμως με την ιδέα της απομάκρυνσής της από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, σαν να κινδυνεύει να χάσει την ευρωπαϊκή της στόχευση. Δεν θα είναι μία καλή εξέλιξη για την Τουρκία και την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός άσκησε και δριμεία κριτική σε όλους όσους ζητούν πιστοληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο, λέγοντας ότι τα επιχειρήματά τους αποτελούν μία σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου του ραγιαδισμού. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα τίποτα άλλο από την καθαρή έξοδο.

Σχολιάστε ...