Πολιτική

Τα παίρνει όλα πίσω ο Μπαρμπαρούσης – Τι ισχυρίστηκε ο βουλευτής της ΧΑ

Για λεκτικές υπερβολές κάνει λόγο σε δήλωσή του μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κων. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων σε εσχάτη προδοσία.

Σύμφωνα με το law&order.gr, o ανεξάρτητος βουλευτής, που σε ομιλία του στη Βουλή είχε καλέσει τη στρατιωτική ηγεσία να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, τώρα δηλώνει απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεμελιώδεις θεσμούς.

Αναλυτικά, στη γραπτή του δήλωση ο Κ. Μπαρμπαρούση, αναφέρει:

«Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεστούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

Κρατούμενος μέχρι την απολογία του
Νωρίτερα, ο ανεξάρτητος  βουλευτής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος συνελήφθη σήμερα, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθεί.

Από την μεριά του ο δικηγόρος του βουλευτή, έκανε λόγο για ατυχείς εκφράσεις του εντολέα του οι οποίες, όπως είπε ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης.

Σύμφωνα με το δικηγόρο αυτή η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Μάλιστα, τόνισε ότι ο  βουλευτής έχει ήδη ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Όπως ο ίδιος είπε πρόθεση του Κ. Μπαρμπαρούσης ήταν με τη χρήση αυτών των εκφράσεων να θέσει με εμφατικό τρόπο τους πολιτειακούς παράγοντες προ ευθυνών τους.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ