Slider Επιχειρήσεις Οικονομία

Τα πρώτα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» – Το βίντεο της εκδήλωσης

Την στήριξη τους στα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος  έδωσαν οι επιχειρηματίες της χώρας εκφράζοντας την ανάγκη ύπαρξης μιας τέτοιας διοργάνωσης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Η εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη φιλοξένησε υπουργούς, βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκατοντάδες επιχειρηματίες στην κατάμεστη αίθουσα «Αλέξανδρος» του Μακεδονία Πάλλάς.

Υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη της Αυτοδιοίκησης δήλωσαν τη στήριξη τους εκφράζοντας την ελπίδα η εκδήλωση να μετατραπεί σε θεσμό.

«Η πρώτη διοργάνωση των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, που αναδεικνύει την υγιή επιχειρηματικότητα της χώρας. Στο κάλεσμα των διοργανωτών, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανταποκρίθηκε αμέσως και συμμετείχε ενεργά στις οργανωτικές και άλλες διαδικασίες» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης και συνεχάρη  την εταιρία CPLAN, που σε συνεργασία με την GK MEDIA PUBLISHING και την PALLADIAN CONFERENCES, έφεραν σε πέρας ένα πραγματικά δύσκολο έργο, αφού οι υποψηφιότητες ήταν πολλές και υψηλού επιπέδου.

«Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, όπου οι αντοχές των επιχειρήσεων βρίσκονται σε οριακό σημείο, τα βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» προβάλλουν στο ευρύ κοινό την υγιή επιχειρηματικότητα, που με αυταπάρνηση δρα καθημερινά σε κυριολεκτικά εχθρικό περιβάλλον δραστηριοποίησης» τόνισε ο κ Σαββάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Κωσταντόπουλος υπογράμμισε «Τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία επιβράβευσης της προσπάθειας που κατέβαλλαν οι ελληνικές επιχειρήσεις κόντρα στις αντιξοότητες της κρίσης και στο αντι-επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο ΣΕΒΕ, όντας ο μεγαλύτερος φορέας εξωστρέφειας στη χώρα, στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε ενεργά τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα αυτή προσπάθεια».

Η πρωτοβουλία των φορέων ΕΒΕΑ, ΚΕΕΕ, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ που στήριξαν αυτή την εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας φιλοδοξούν να συμβάλλουν με καθοριστικό τρόπο στην καταξίωση των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στον χώρο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας, του αποτελεσματικού management και της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Με αυτό τον τρόπο θέλουν αφενός  να συμβάλλουν στην εμπέδωση ενός θετικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις αφετέρου   να  ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη.

Ο Διονύσης Χιόνης  ήταν πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης που εξέτασε έναν μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων που δόθηκαν από τα μητρώα του ΕΒΕΑ, της ΚΕΕΕ, του ΣΒΒΕ, του ΣΕΒΕ και των τοπικών  επιμελητηρίων.

Τα  βραβεία κατατάσσονται σε δεκατρείς κατηγορίες που  καλύπτουν τα βασικά κίνητρα της επιχειρηματικότητας:

Διορατική επιχείρηση, Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας, Οικογενειακή Επιχείρηση, Καινοτόμα Επιχείρηση, Ταχύτατα Αναπτυσσόμενη Επιχείρηση, Εξωστρεφής Επιχείρηση, Γυναίκα-Επιχειρηματίας, Επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, Εταιρικά και Κοινωνικά Υπεύθυνη Επιχείρηση, Ψηφιακά μετασχηματισμένη Επιχείρηση, Εναρμονισμένη Επιχείρηση με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης, Νεοφυής Επιχειρηματικότητα.

«Η ιδέα της βράβευσης με τον ευρηματικό  τίτλο Θαλής ο Μιλήσιος αποτέλεσε μια σκέψη των στελεχών των αναδόχων εταιρειών  και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το γεγονός ότι μου εμπιστεύτηκαν  τις σκέψεις του.  Ιδέες όμως στην Ελλάδα έχουμε πολλές  η υλοποίηση όμως αυτών των ιδεών προσκρούει πολλές φορές σε εμπόδια και έτσι παραμένει μια καλή ιδέα.  Δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην σημερινή εκδήλωση αν δεν συστρατεύονταν αρκετές δεκάδες εξειδικευμένοι επαγγελματίες τους οποίους και οφείλω να συγχαρώ» τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, τον Πρύτανη Γιάννη Χατζηδημητρίου, τον υποδιοικητή της ΤτΕ καθηγητή Γιάννη Μουρμούρα, τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστα Κόλλια, την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου καθώς και τον Δρ.  Χρήστο Γεωργίου διευθυντή του ΣΒΒΕ και τον  Στάθη Κεφαλίδη  Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ροδόπης και Κυβερνήτη της AHEPA.

Διαβάστε ακόμη

Λαμπερή η τελετή των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εκδήλωση των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος»

Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»: Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης τίμησαν την εκδήλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa