Τεχνολογία

Τα ρομπότ «τρελάθηκαν» και έγιναν… συμμαθητές

Το Τεχνολογικό Κολέγιο Μηχανολογίας και Σχεδίου του Λονδίνου είναι ένα hi-tech σχολείο έχει ένα πρόγραμμα μαθημάτων που έχει περάσει σε άλλο … επίπεδο.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε την λειτουργία του και ήδη αυτά που έχουν συμβεί στις πραγματικές και… εικονικές τάξεις του σχολείου ξεπερνούν τη φαντασία.

Ποια είναι η καινοτομία του; Στη χειμερινή εκπαιδευτική εκδρομή σε χιονοδρομικό κέντρο, τα παιδιά συνόδευαν όχι μόνο οι καθηγητές, αλλά και 11 ρομπότ και οι μαθητές είχαν την υποχρέωση να μάθουν στα ρομπότ αυτά να κάνουν σκι! Το πρόγραμμα σπουδών ήταν γνωστό εκ των προτέρων και γι’ αυτό οι αιτήσεις ήταν δεκάδες χιλιάδες…

Ένα άλλο πρότζεκτ το οποίο ήδη ολοκληρώθηκε αφορούσε σε μία εικονική εκδρομή των μαθητών στην έρημο της Αιθιοπίας! Τη τεχνολογική και μηχανολογική δημιουργία αυτής της φανταστικής εκδρομής την ολοκλήρωσαν τα παιδιά πραγματικά από το μηδέν (δεν φόρεσαν απλά τις μάσκες εικονικής πραγματικότητας, τις κατασκεύασαν) και μάλιστα κάλεσαν τους γονείς τους για να τους συνοδέψουν και για να παρακολουθήσουν μαζί εικονικές δράσεις υδροδότησης της ερήμου!

Οι μαθητές συναναστρέφονται καθημερινά με ρομπότ που κυκλοφορούν στους χώρους του σχολείου, ρομπότ προγραμματισμένα να μιμούνται τις κινήσεις των ανθρώπων και φυσικά τα παιδιά δεν χάνουν χρόνο να μαθαίνουν τους σιδερένιους φίλους τους να κάνουν… νταμπ, που είναι και της μόδας. Όσον αφορά στα μαθήματα στο σπίτι, ούτε για δείγμα. Δεν υπάρχει αυτή η πολιτική στο σχολείο.

Το κολέγιο σπονσοράρεται από πάσης φύσεως Start-up τεχνολογικές επιχειρήσεις και ξεχωρίζει ανάμεσα στα 48 αντίστοιχα κολέγια που υπάρχουν στην Αγγλία, αλλά δεν έχουν την ίδια απήχηση, ούτε το ίδιο φουτουριστικό πρόγραμμα σπουδών.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa