Περιφέρειες - Δήμοι

Τα «τσούγκρισαν» οι… αντάρτες – Επωφελείται ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία

Η επίσημη ανακοίνωση του Χρήστου Μέτιου, ως υποψηφίου για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του, προκάλεσε γκρίνια και σχόλια από ορισμένους αντιπεριφερειάρχες του, οι οποίοι είχαν εκφράσει αμφισβήτηση στην υποψηφιότητα Μέτιου από την πρώτη στιγμή.

Οι πέντε αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι τάχθηκαν απέναντι στην κεντρική επιλογή του κόμματος για την περιφέρεια, προανήγγειλαν την ίδρυση παράταξης με την οποία θα διεκδικούσαν την περιφέρεια απέναντι στον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστο Μέτιο. Όμως, η διαδικασία δεν πήγε όπως περίμεναν, καθώς όλοι ήθελαν να είναι επικεφαλής του συνδυασμού, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Αρχικά την πρόθεσή του να τεθεί Νο1 του συνδυασμού εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αμφισβήτησε την υποψηφιότητα Μέτιου, ενώ ήδη από το καλοκαίρι πραγματοποιούσε συναντήσεις με «γαλάζια» στελέχη, προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη της Πειραιώς, κάτι που δεν κατάφερε και κατέφυγε στην λύση του «αντάρτικου».

Όμως, από την ομάδα Ζαγναφέρη δεν άργησε να εμφανιστεί κι άλλος μνηστήρας για την θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη, δημιουργώντας τριγμούς στην ομάδα των αντιπεριφερειαρχών.

Ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που στόχευσε στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδόνιας – Θράκης είναι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο συγκεκριμένος αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόθεσή να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου συνδυασμού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στο «στρατόπεδο» Ζαγναφέρη, καθώς ο αντιπερειφερειάρχης Ξάνθης ανέμενε την στήριξη του κ. Πέτροβιτς στην προσπάθειά του.

Την ίδια στιγμή ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόφορος Τοψίδης, ο οποίος φαίνεται ότι δεν τα βρήκε με τον συντοπίτη του Δημήτρη Πέτροβιτς και θα διεκδικήσει, επίσης την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το σίγουρο είναι ότι κερδισμένος μέχρι στιγμής είναι ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος εργάζεται απρόσκοπτα πάνω στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη στον Έβρο και την Ροδόπη, έχει επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, συστράτευση της «γαλάζιας» παράταξης στο πλευρό του.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa