Κόσμος

Τελεσίγραφο της Κομισιόν στα κράτη – μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες

Ένα μήνα διορία έδωσε σήμερα η Κομισιόν στην Ουγγαρία και την Πολωνία έτσι ώστε να εφαρμόσουν το σύστημα μετεγκατάστασης προσφύγων και να δεχτούν στις χώρες τους, όσους τους αναλογούν.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Euronews τόνισε ότι ο χαμηλός αριθμός των προσφύγων που έχουν μετεγκατασταθεί στις χώρες της ΕΕ δε σημαίνει ότι το σύστημα είναι αποτυχημένο. Ο Έλληνας επίτροπος προειδοποίησε την Ουγγαρία και την Πολωνία να συμμορφωθούν καθώς:«Εάν δε ληφθεί καμία δράση σε ένα μήνα από τώρα, τότε θα πρέπει να λάβω συγκεκριμένα νομικά μέτρα».

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ΕΕ θα μπορέσει να μετεγκαταστήσει όλους τους αιτούντες άσυλο από Ιταλία και Ελλάδα που δικαιούνται διεθνούς προστασίας έως το τέλος Σεπτέμβρη. Τις ευθύνες όλων των κρατών-μελών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων υπογράμμισε άλλωστε ο Δ. Αβραμόπουλος και με σχετικές αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Εξάλλου το προσφυγικό ζήτημα συζητήθηκε σήμερα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και εκτός από τον αρμόδιο επίτροπο πολλοί ήταν οι ευρωβουλευτές που ζήτησαν την τιμωρία των κρατών μελών που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Σημειωτέον ότι η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο τη μετακίνηση 160.000 προσφύγων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί περίπου 18.000.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa