Κόσμος Σε πρώτο πλάνο

Τερέζα Μέι: Θα πολεμήσω με ό, τι έχω κατά της πρότασης μομφής

Αποφασισμένη να μην παραιτηθεί είναι η Τερέζα Μέι παρά την πρόταση μομφής που έχει δεχθεί από εσωκομματικούς αντιπάλους. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προχώρησε σε έκτακτες δηλώσεις, ενώ το απόγευμα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στις δηλώσεις της η Τερέζα Μέι τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Θα πολεμήσω με όσες δυνάμεις έχω. Είμαι μέλος του Συντηρητικού Κόμματος 40 χρόνια. Πιστεύω στο όραμα του κόμματος για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία.

Μέσα από καλές και κακές στιγμές τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχασα την ελπίδα ότι καλύτερες μέρες έρχονται μετά το Brexit. Επρόκειτο να πάω στο Δουβλίνο αλλά θα μείνω στο Λονδίνο για να παλέψω. Μια αλλαγή στην ηγεσία των Τόρις θα πήγαινε πίσω το Brexit. Ο νέος ηγέτης δεν θα είχε χρόνο να επαναδιαπραγματευτεί, να περάσει τους νόμους έως τις 21 Ιανουαρίου και θα γίνει το Brexit στις 29 Μαρτίου. Δεν θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον. Θα ήταν προς το συμφέρον των αντιπάλων μας, όχι των πολιτών που θέλουν έξοδο από την Ε.Ε.

Πρέπει και θα το κάνουμε, να γίνει πράξη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το συντηρητικό κόμμα είναι κόμμα όλων των Βρετανών. Είμαι αφοσιωμένη και είμαι έτοιμη να τελειώσω τη δουλειά!».

Σε περίπτωση που η Τερέζα Μέι χάσει την ψηφοφορία (για να ανατραπεί πρέπει να ψηφίσουν σε βάρος της 158 από τους 315 βουλευτές της), το Συντηρητικό κόμμα θα πρέπει να εκλέξει νέο αρχηγό μέσα στις επόμενες 10 μέρες. Αν όμως η Μέι καταφέρει να επιβιώσει, τότε δεν θα μπορούν να της κάνουν πρόταση μομφής για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa