Πολιτική

Τζανακόπουλος: “Πακιστανικά” τηλέφωνα χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι και όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

«Εκτός ελέγχου είναι και πάλι η πανδημία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ethnos.gr και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά.

Για μια ακόμη φορά, σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη συνταγή της αποτυχίας: στέλνει μηνύματα εφησυχασμού στους πολίτες ότι δήθεν νίκησε την πανδημία». «Άλλοτε με δημιουργική λογιστική στους εμβολιασμούς για να πανηγυρίσει, άλλοτε καλώντας τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων ενώ επελαύνει σε ολόκληρο τον πλανήτη η μετάλλαξη “Δέλτα” και άλλοτε με την αδιανόητη ελαφρότητα στο απαραίτητο άνοιγμα του τουρισμού», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το ποιος εξάλλου είναι ο  αρχισαμποτέρ στη διαχείριση της πανδημίας», συνεχίζει, «το επιβεβαίωσε μόλις χθες η Εφημερίδα των Συντακτών: “με εντολή του μεγάλου” και με πακιστανικά τηλέφωνα η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της, έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία παρακάμπτοντας ελέγχους αθλητών που ήταν θετικοί στον covid». «Πρόκειται για ανατριχιαστική είδηση που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του λειτουργούν με πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε δημοκρατική κυβέρνηση. “Πακιστανικά” τηλέφωνα, ξέρετε, χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι, όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι», επισημαίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και τώρα, προσθέτει, «ο κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να αναγγέλλει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων», ενώ «διχάζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», χωρίς να αναλαμβάνει «την ευθύνη για την αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμού που αντί για στόχο 70% τον Ιούνιο μετά βίας περάσαμε το 40% τον Ιούλιο».

Αναφερθείς στην προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, τονίζει ότι «δεν ήταν απλώς μια κομματική εκδήλωση αλλά ένας σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη». Το σώμα της συνδιάσκεψης, σημειώνει, ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα, «ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση». «Και την ίδια στιγμή έθεσε ως κύριο στόχο του κόμματος τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας με καθοριστικό το ρόλο της μισθωτής εργασίας, για τη νίκη στις εκλογές και την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης για τη χώρα», διαμηνύει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τέλος, σημειώνει ότι «αντικειμενικά ο προεκλογικός κύκλος έχει ανοίξει και το κόμμα μας μπαίνει σε εκλογική ετοιμότητα με στόχο τη νίκη». «Διότι είναι πλέον κοινωνική ανάγκη να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται στο σύνδεσμο:

https://www.ethnos.gr/politiki/165109_tzanakopoylos-sto-ethnosgr-pakistanika-tilefona-hrisimopoioyn-oi-mafiozoi-kai-ohi

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER