Κόσμος

Τζορτζ Φλόιντ: Facebook και Snapchat στις εταιρείες που καταδικάζουν τον ρατσισμό

Η Facebook Inc και η Snap Inc προστέθηκαν στις εταιρείες που καταδικάζουν δημόσια τη φυλετική ανισότητα με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και την έκταση που έχει πάρει διεθνώς η υπόθεση αυτή.
O Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μάλιστα, σε ανάρτησή του στo Facebook είπε πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα δεσμεύσει ποσό ύψους 10 εκατ. δολαρίων για οργανώσεις που εργάζονται για τη φυλετική δικαιοσύνη.

Οι δύο εταιρίες υψηλής τεχνολογίας ένωσαν τις φωνές τους με την Intel Corp, τη Netflix Inc και τη Nike Inc παίρνοντας δημόσια θέση.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με την κοινότητα των μαύρων — και όλους εκείνους που εργάζονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη προς τιμήν των Τζορτζ Φλόιντ, Μπρεόνα Τέιλορ, Αμάουντ Άρμπερι και τόσων άλλων τα ονόματα των οποίων δεν θα ξεχαστούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε ανάρτησή του στo Facebook αργά το βράδυ της Κυριακής.

Είπε πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα δεσμεύσει ποσό ύψους 10 εκατ. δολαρίων για οργανώσεις που εργάζονται για τη φυλετική δικαιοσύνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Snapchat Έβαν Σπίγκελ ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα “Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος από τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους μαύρους και τους εγχρώμους στην Αμερική”.

“Πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία για να διασφαλίσουμε πως η μαύρη κοινότητα της Αμερικής ακούγεται σε όλη τη χώρα”.

Την Παρασκευή μάλιστα χρησιμοποίησε το εμβληματικό σύνθημά του για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση εναντίον του ρατσισμού.

Για Μια Φορά, Μην το Κάνετε. Μην υποκρίνεστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στον ρατσισμό“, ανέφερε η εταιρία σε βίντεο με πάνω από έξι εκατομμύρια θεάσεις που μοιράστηκαν διασημότητες αλλά και η ανταγωνίστρια Adidas AG.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa